Saz Hasır Bambu

Bambu Gölgelik

Bambu gölgelikler ile siz de doğal ve pratik bir şekilde mekanlarınızı doğallaştırın. Bambu Gölgelik ürünlerimizi ve uygulamalarınızı keşfedin.

Bambu Gölgelik Uygulamaları

Bambu gölgelikler dış mekanlarımızın çatı ve gölgeliklerine ya da dış mekanlarımız da bulunan kamelya, çardak,bungalov loca ve benzeri oturma alanlarının çatı ve gölgeliklerine hem görüntüyü kesmek için hem de güneşten korunmak için yapılan şık, doğal ve sevimli uygulamalardır.

Bambu Gölgelikler Herkesin Tercihi

Bambu gölgelik uygulamaları genellikle turizm işletmelerinin ve restaurant cafe düğün salonu kahvaltı salonu gibi işletmelerin tercih ettiği doğal gölgelik uygulamalarıdır.

Ancak son zamanlarda doğaya artan Özlem ve doğal yaşam alanları oluşturma insanlar için bir lüks ten adeta bir gereksinim haline dönüştü.

Doğa İle Aradığınız Huzuru Bulun

Doğanın iyileştirici gücü ve insan sağlığına verdiği pozitif enerji ile artık günümüzde insanlar beton yığınına dönüşmüş şehir hayatı ve yoğun iş temposundan döndüklerinde doğal yaşam alanlarında huzuru ve sakinliği aramaya başladılar.

Doğal yaşam alanlarına artan ilgi ve özlem günümüzde artık son tüketicilerin de site içlerinde ve evlerinin bahçelerinde bambu gölgelik, hasır gölgelik gibi uygulamalara daha sık yer vermelerine ve bambu gölgelik ve gölgelik bambu ürünlerini tercih etmelerine neden oldu.

Gelin şimdi size bambu gölgelik yapımı ve bambu gölgelik ürünler hakkında daha detaylı bilgi paylaşalım.

 

Bambu gölgelik nasıl yapılır?

  • Bambu gölgelikler doğada yetişen ülkemizde de Bir hayli bulunan bambu görünümlü kalın ve sert bambu kamış ürünlerimiz ile yapılmaktadır. 
  • Bambu kamışlar orjinal bambu ağacından elde edilen ithal bambu çubuklar değildir.
  • Bizim Türk bambusu ya da yerli bambu dediğimiz kalın ve sert kargı ürünlerdir.
  • Kargıların dışında saz kamışları ve doğal otlar ile de yapılabilmektedir. 
  • Doğal odunsu yapısı ve bambu görünümü sayesinde bu ürünü ya da bu uygulamayı tercih eden kişiler bambu gölgelik olarak nitelendirilmektedir.

Bambu gölgelikler adı üzerinde orjinal bambu çubuklardan da yapılabilmektedir. Ancak orjinal bambu çubukları ya da ithal bambu çubuklar ile yapılan  uygulamaları bambu kamış ve kamışa su ürünleri ile yaptığımız uygulamalara göre neredeyse 5 kat ya da daha fazla maliyetli olabilmektedir. 

 

Bambu gölgelik uygulaması hangi zeminlere yapılabilir.

  • Ahşap zeminler üzerine,
  • Beton zemin üzerine,
  • Çelik ve demir konstrüksiyon zeminlerin üzerine,
  • Kiremit PVC sac gibi zeminlerin üzerine bambu gözlükler ortamına uygun montaj teknikleri ve montaj vidaları ile yapılabilmektedir.
  • Su geçirmez ve daha iyi izolasyona sahip bambu gölgelikler isteniyorsa OSB membran kullanılarak  su geçirmez ve daha iyi bir izolasyon ile yapılabilmekte.

 

Bambu gölgelik yapımında kullanılan ürünler.

  • Hasır dekorasyon ve saz dekorasyon uygulamalarında en çok tercih edilen Çin otu ve diğer doğal otlar,
  • Bambu kamış ve bambu kamış rulo ürünleri,
  • Saz kamışı ve kamış hasır ürünleri.
  • Saz kamışı ile yapılan kamış çatı ve kirpi çatılar bambu gölgelikler karıştırılmamalıdır, Türk kamış çatı ve kirpi çatı iyi bir ustalık ve tecrübe gerektiren daha maliyetli ve çok daha uzun ömürlü yapılardır. Kamış çatı ve kirpi çatır hakkında bilgi almak için anahtar kelimelerin üzerindeki ipleri tıklayarak ilgili sayfalarımıza girebilirsiniz.

 

Bambu gölgelik fiyatları

  • Bambu gölgelik fiyatlarınız uygulama yapılacak olan alanın büyüklüğüne ve kullanılacak olan malzemelerin cinsine ve kalitesine göre değişiklik göstermektedir. 
  • Bambu kamış ve kamış hasır ürünlerimiz ile sizlerde dış mekan belimizde bulunan çatı ve gölgelikleri  yapabilirsiniz.
  • Gölgelik bambu ürünlerimizin satış öncesinde ve satış sonrasında müşteri hizmetlerini arayarak detaylı ürün bilgisi ve uygulama bilgisi hakkında ücretsiz danışmanlık hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

 

Türkiye'nin her yerinde bambu gölgelik uygulamaları ve  ürün satışımız ve gönderimimiz bulunmaktadır.

Ürün ve uygulama siparişleriniz için bizde de WhatsApp müşteri hattımızdan ya da web sayfamızdaki telefon numaralarımızdan ulaşabilirsiniz.

Bambu gölgelik  siparişleriniz aynı gün yada ertesi gün en hızlı şekilde hazırlanarak kargoya teslim edilmektedir. 

Ülkemizi ve dünyamızı saran covid-19 pandemisi nedeniyle kargoda yaşanabilecek olan gecikmeler için sizlere önceden bilgi verilecektir.
 

Resimler