Saz Hasır Bambu

Saz Çatı

Saz çatı, saz kamışı çatı, saz gölgelik, saz şemsiye ve saz çatı dekorasyon ile YARIM ASIRLIK tecrübemizle TÜM TÜRKİYE'de hizmet vermekteyiz. Son Güncelleme : 20/08/2021

Saz Çatı Nedir?

Saz çatlar kaliteli saz kamışlarının sağlam ve estetik bir şekilde ustasi tarafindan birleştirilmesiyle yapılan çatı ve gölgelik uygulamalardır. 

Saz çatılar, kamış çatı, kirpi kamış çatı olarak uygulanabilmektedir. Saz çatılar günümüzde çok yaygın bir kullanım alanına sahiptir ve gün geçtikçe daha çok kişi ve işletme tarafından tercih edilmektedir. 

Saz Çatı


Saz çatılar doğal ve tropik bir gorunume sahip olduğu için doğal mekanlar tercih edenler saz çatı ve saz kamış uygulamalarını tercih etmektedir. 

Firmamız Saz Hasır Bambu olarak saz dekorasyonda 50 yıllık birikim ve uzman kadromuz ile Türkiye'nin her yerinde saz çatı, kamış çatı ve saz kamış uygulamalarımızı icra etmekteyiz.

Saz Çatılar Nasıl Yapılır?

Saz Dekorasyon

Saz çatı uygulaması için ilk önce nasıl bir çatı tasarımı yapılacağına karar verilmelidir. 

Saz çatı için uygulanacak saz kamışları kuru ve sert olmalıdır.

Saz kamışları uygulanacak çatıya istenilen eğimler sağlanarak örülmektedir.

Saz çatı uygulamalsında kullanılacak saz kamışlarının sağlam olması için galvaniz teller ile birbirine bağlanır.

Daha iyi izolasyon sağlaması için katlı olarak inşa edilebilmektedir. Saz çatılar kamış, membran ve tekrar saz kamışı katmanları ile yapılırsa daha iyi bir izolasyon sağlayacaktır.

Saz Çatı yapımı hakkında detaylı bilgi almak için saz çatılar nasıl yapılır yazımız tam size göre.

Neden Saz Çatı?

Saz Dekorasyon

Saz çatıları tercih etmeniz için birçok neden var, biz sadece en önemli gördüğümüz nedenleri sizle ile paylaşıyoruz.

  • Saz kamışından yapılan saz çatılar hem dayanıklı hem de sıcağa ve soğuğa karşı iyi bir yalıtıma sahiptir.
  • Saz çatılar doga dostu ve doğal görünüme sahiptir. Doğal ve egzotik mekanlara saz çatılar ile sahip olabilirsiniz.
  • Saz çatılar rüzgarı keser ve sıcağı engeller. Yan taraflarından doğal otlar ile yapılan saz çatı ve gölgelik uygulamaları sıcağa ve rüzgara karşı daha iyi bir izolasyon sağlamaktadır.
  • Saz çatılar sizi doğada hissettirecek ve doğa ile iç içe hissedeceksiniz. Saz çatılar altında vakit geçirmek sizi huzurlu ve daha az stresli hissettirecek.

Saz Çatı Modelleri 

Saz Dekorasyon

Sizlere yaptığımız saz çatı modellerini yazının altında görsellerde paylaşıyoruz. Beğendiğiniz saz çatı modelleri için bizlere ulaşabilir ve detaylı bir fiyat alabilirsiniz.

Saz Çatı Tipleri

Saz çatılar 3 tipte yapılabilmektedir. 

  • Kamış saz çatılar : Kamış saz çatılar klasik ve eskiden beri uygulanan saz çatı tipleridir. Sağlam ve uzun ömürlüdür.
  • Kirpi kamış saz çatılar : Kamış kirpi saz çatılar ise özel kirpi tekniği ile uygulanarak yapılmaktadır.  Klasik saz çatılara göre daha modern bir görünüme sahiptirler.  Aynı zamanda en dayanıklı ve en uzun ömürlü saz çatı tipi kirpi saz çatılar diyebiliriz.
  • Kamış ve doğal ot kaplama saz çatılar : Saz catilarin ister klasik tip ister kirpi tekniği ile yapılsın yanlarından doğal otlar ile süslenmesi ile yapılan saz çatı uygulamasıdır. 

Saz Dekorasyon

Örnek olarak kamelya ve çardakların üst kısımlarını saz çatı ve yan taraflarini doğal ot kaplama ile kapatırsanız sıcağa ve soğuğa karşı çok daha iyi bir izolasyon sağlayacaktır.

Saz Çatı Fiyatları

Saz çatıların fiyatları uygulama yapılacak alanın genişliğine, çatının eğimine ve kullanılacak malzemenin kalitesine göre değişebilmektedir. 

Saz çatı modellerimizi inceleyiniz. Hayalinizdeki saz çatı ve gölgeliği bize anlatınız. Sizler için tüm Türkiye'de uzman kadromuz ile saz çatı uygulamaları yapıyoruz.