Saz Hasır Bambu

Kargı Bahçe Çiti Nasıl Yapılır?

Kargı çit yapımı uygulama Klavuzu. En Detaylı Kargı ve Saz Kamış Bahçe Çiti Yapımı Bilgileri için yazımızı okuyunuz. Bambu kamış rulo ile ucuz bahçe çiti yapabilirsiniz.

Sayfa Başlıkları

Kargı Çit ve Uygulanması

Bahçe çiti olarak kullanılan bambu kamış rulo ürünümüz ile çit yapımı hakkında detaylı yazımızı aşağıda okuyabilirsiniz.

Bahçe çiti yapımından önce bambu kamış rulo ürünümüzü tanıyalım. Bambu kamış dediğimiz ürünümüz yerli bambu diye de anılan kargı çubuklardır. 
Çit yapımında kullanacağımız bambu kamış kuru ve sağlam kargı çubukların rulo şeklinde sıkı bir şekilde birleştirilmesi ile oluşmaktadır.

Kargı çubuklar 1 kasnak üzerinde hasır dekorasyon ustaları tarafından galvanizli çelik teller ile sıkı bir şekilde birbirine bağlanmaktadır. Bağlama işlemi sırasında kullandığımız galvanizli çelik teller bahçe çitinin uygulandıktan yıllar sonra dahi pas tutmaması ve sağlığınızı tehdit etmemesi için çok önemlidir.

Kargı ürünleri odunsu ve sert bir dokuya sahiptir. Mukavemetli ve darbelere karşı dayanıklıdır.  Kargı çit ürünleri ve bambu kamış rulo ürünler doğal malzemeler olduğu için iyi bir montaj işlemi ile çok daha uzun bir ömrü olmaktadır. Kargı çitler uygun fiyatlı ve montajı da kolay olduğu için sizlere ekonomik ve pratik çözümler sunmaktadır.

Ürünümüzü de tanıdıktan sonra şimdi kargı çit montajı için gerekli bilgileri sunabiliriz.

Kargı Çit Yapımı

Kargı Çitler Hangi Zeminlere Uygulanabilir?

  • Toprak,
  • Beton,
  • Ahşap,
  • Tel örgü ve panel çit gibi sistemlerin üzerine ve
  • Kargı çitler eğer toprak zemine uygulanacaksa toprağa gömme yapılmasını tavsiye etmiyoruz. Nedenini aşağıdaki uygulama  bilgilerimizde bulabilirsiniz. 

 

Kargı Çitler En Çok Hangi Alanlarda Tercih Edilmektedir.

  • Müstakil ev ve villa tipi evlerin bahçelerini sınırlandırmak için,
  • Hobi bahçesi ve sera gibi alanları sınırlandırmak için.
  • Balkonlarda ve teraslarda paravan ve görüntüyü keserek mahremiyet sağlamak için.
  • Kargı çitler sıkı dokusu ile görüntü ve rüzgarı kestiği için özellikle müstakil evlerde bahçe tel örgülerinin üzerinden hem dekoratif amaçlı hem de mahremiyet sağlamak için çok sıklıkla tercih edilen rulo ürünlerdir.
  • Bambu kamış çitler otel, kır bahçesi, açık hava yemek alanlarında ve kreş gibi yerlerde de dış alanlarda paravan, çit ve dekoratif ürün olması itibariyle tercih edilmektedir.

Kargı Çit Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • Bambu kamış rulo
  • Kamış hasır rulo : istenildiği takdirde daha uzun ömürlü kargı çit yapımı ve dışarıdan da daha şık bir görünüm elde etmek için hasır kamış çit ürünleri de kullanılabilir. Kamış hasır ürünlerimizin montajı da aynı bambu çit ürünümüz gibi aynı şekilde olmaktadır.
  • Çit iskeletinin yapımında oluşturulacak ara ve yatay direkler için ahşap ya da demir profiller. çit iskeleti için yatay ve dikeyde belirli mesafelerde bahçe çitinin sağlam olması için karkas atılması gerekmektedir.
  • Plastik klipsler
  • Montaj vidası (eğer demir karkas yapacaksınız demir için uygun montaj vidası almanız gerekecektir.)
  • Galvanizli çelik tel: Bambu çit ürünümüzü daha sağlam ve gergin tutmak için plastik klipsler ve galvanizli çelik teller ile sıkıca bağlayabilirsiniz. Galvanizli çelik teli hırdavatçılardan ve bazı yapı marketlerden temin edebilirsiniz. Eğer şehir merkezine uzak bir gölgede iseniz internet üzerinden de bu gereçlere ulaşabilirsiniz. İnternet üzerinden kredi kartınız ile ödeme yaparken güvenilir siteleri tercih etmenizi öneririz.
  • Şarjlı tornavida
  • Çimento Harcı(İsteğe Bağlı) : Toprak zeminde betonlama yaparak kargı çit kullanmak isterseniz çimento harcı hazırlamanız için toz çimento gereklidir. Metal çit direkleri kullanacaksanız metal direkli tel örgü sistemlerinin yapıldığı şekilde metal direkleri beton üzerine uygun montaj vidaları ile monte edebilirsiniz. 

 

3 Adımda Kargı Çit Yapımı

1-) Zeminin Hazırlanması 

Kargı Çit Yapımı

Genellikle toprak zemin üzerine yapılan kargı çitler ve bambu çitler eğer çit iskeleti beton direklere monte edilmeyecek ise toprak zemin olabildiğince düzleştirilmelidir. Bu işlem için bir küreğin arkasını kullanabilirsiniz. Çit iskeletini beton dökerek üzerine monte edecek iseniz beton dökülür.

 

2-) Çit İskeletinin Hazırlanması

Kargı Çit Yapımı

Çit iskeletini demir ya da ahşap karkas kullanarak yapabilirsiniz. Ahşap karkas kullanmanın avantajları olduğu gibi dezavantajları da bulunmaktadır. Ahşap karkas vidalama ile montaj edilecek ise daha kolay monte edilebilir. 
Ahşap karkasların kesilmesi ve boyutlarının yeniden ayarlanması için kesme işlemi metal direklere göre daha kolaydır. Bunu kendiniz de bir el testeresi ile kolayca yapabilirsiniz.
Ahşap karkasın dezavantajı ise tabiki metal direkler kadar sağlam olmayışıdır. Çit iskeletini çitin omurgası ve çiti de onu saran yapı olarak düşünebilirsiniz. Eğer omurga kırılırsa ya da zarar görürse bu da çitinizin bozulması anlamına gelebilir.

İmkanınız var ise metal direkler daha sağlam bir iskelet oluşturacağı için metal karkas  hazırlamanızı tavsiye ediyoruz. Eğer metal direkler kullanıyor iseniz ara karkasları inşaat yapımında kullanılan demir çubukları kaynak yaparak da oluşturabilirsiniz.

Şimdi gelelim karkasların yatayda ve dikeyde nasıl aralıklarda atılması gerektiğine.
Bambu çit rulo ürünlerin  ölçüleri 2m x 5m - 2.5m x 5m ve 3m x5m olarak hazırlanmaktadır. Bahçe çiti kullanımında en çok kullanılan ölçüler 2m x 5m  ve 2.5m x 5m ölçüleridir. Örnek olarak 2m x 5m ölçülerinde bambu çit ürünü tercih edecek olursanız bahçe çitinin yüksekliği 2 metre olacaktır.
Dikey olarak hazırlanacak direklerin arası en fazla 1 metre olacak şekilde ayarlanmasını tavsiye etmekteyiz.
2 metre yüksekliğinde bir bahçe çiti için yatayda ise dilerseniz orta hizadan ve en üst hizadan karkas atabilirsiniz tabi bu maliyetiniz ve işçilik zamanını arttıracağı için sadece orta kısımdan atabilirsiniz ya da hiç atmaya da bilirsiniz. Bu kısım tamamen size kalmıştır. 
Zaten halihazırda bir tel örgünüz varsa ve görüntü ve rüzgarı kesmek için kargı çit kullanacaksınız ekstra bir karkas atmanıza gerek yoktur. Direk son adım olan montaj adımına geçebilirsiniz.

10 metre uzunluğunda bir kenar için köşelerdeki direkler ile birlikte dikeyde 10 adet karkas atmanız gereklidir. Direklerin ölçüleri kullandığınız bambu çit rulo ürünlerin yüksekliğine olması ideal olacaktır.

 

3-) Bambu Kamış Rulo Ürünlerin Monte Edilmesi

Kargı Çit Yapımı

Zemin ve karkaslar hazırlandıktan sonra bambu çit rulo ürününü açarak en uç kısmını dikeydeki karkasa vida, galvanizli çelik tel ve plastik klipsler gibi araçlar ile monte ediniz.
Montaj işlemine eğer tek taraflı yapacak iseniz alanınızın iç kısmından yapmanız gerekecektir. Dış taraftan da yapabilirsiniz tabi ama bu sefer bahçenizin iç kısmında çit iskeleti de görüneceği için hoş durmayabilir.

Uç kısmından sağlam bir şekilde monte edilen bambu kamış rulo sıkı bir şekilde gerdirilerek diğer dikeydeki karkaslar üzerine monte edilerek işleme devam edilir. 

Yatayda ara karkaslar hazırladı iseniz 5 metrelik rulo bahçe çiti ürünümüzü dikeydeki karkaslara monte ettikten sonra yataydaki karkaslara tel ya da plastik klipsler ile monte ediniz.

Dışarıdan da bahçe çitinin daha hoş durması için aynı işlemi bu kez de dış taraftan tekrar edebilirsiniz. 2 taraftan yapılan kargı çit uygulamaları çitinizin iç ve dışarıdan bakıldığında daha şık ve daha doğal durmasını sağlayabilir. Tabi sonrasında dış taraftan yapmak isterseniz dilediğiniz zaman uygulamayı tekrar edebilirsiniz. 

Maliyetlerinizi daha aza indermek için bu noktada daha düşük maliyetli olan saz kamışlarından elde edilen saz çit rulo ürününü de dış taraftan uygulayabilirsiniz.

 

Kargı Çit Uygulamasını Kimler Yapabilir?

Kargı çit ve bambu kamış çit uygulamalarını tadilat ve dekorasyon işlerine eli yatkın herkes yapabilir. Eğer bu tarz işlerde elinizin yatkınlığı ve tecrübeniz yok ise bölgenizdeki bir marangoz ya da dekorasyon ustasından yardım alabilirsiniz.

Kargı bahçe çiti uygulamanız sırasında en az 2 kişi hatta 3 kişi olmanız işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Bu konu da eşinizden, komşunuzdan ya da varsa yetişkin çocuklarınız ise onlardan destek alabilirsiniz.

Her işte olduğu gibi bu uygulama esnasında da en önemli önceliğimiz iş güvenliğidir. Lütfen güvenliğinizi tehlikeye atacak yöntem ve araçlardan uzak durunuz. Bu konu ile alakalı kaygılarınız var ise uygulama için muhakkak bir uzmandan yardım almanızı önermekteyiz.

Saz Hasır Bambu olarak ta hasır dekorasyon ve bambu dekorasyon ustalarımız ile bahçe çiti ürünleriniz montajında sizlere hizmet vermekteyiz. 

Web sitemiz üzerinden okuduğunuz bu yazı hasır dekorasyon ustası Şahin Saz tarafından kaleme alınmıştır. Web sitemizdeki irtibat numaralarımızdan bize ulaşarak bahçe çiti ürünlerimiz ve bahçe çiti yapımı hakkında diğer aklınıza takılanları bize sorabilirsiniz ve bu konuda müşterilerimize her zaman satış öncesi ve satış sonrası ücretsiz danışmanlık hizmeti vermekteyiz.

 


Kargı Çitin Avantajları

  • Görüntüyü ve rüzgarı keser
  • Uygun fiyatlı ve pratik çözüm sunar
  • Uygulanması kolaydır.
  • Sıkı dokusu sayesinde yoldaki tozun ve kirin otorma alanlarınıza gelmesini azaltır.
     

Kargı Çit Ürünümüzün nasıl hazırlandığını görmek için videmuzu izleyebilirsiniz. 

Resimler