Saz Hasır Bambu

Hasır Çatı

Hasır çatı, kamelya hasır çatı, hasır çatı kaplama, hasır gölgelik uygulamalarında Tüm Türkiye'de hizmet vermekteyiz. Hasır dekorasyon hasır çatı modellerimizi keşfedin. Son Güncelleme : 21/08/2021

Hasır Çatı Nedir?

Hasır çatı, hasır gölgelikler, hasır kaplamalar günümüzde her geçen gün uygulaması artan hasır dekorasyon hizmetlerimizden birisidir.

Hasır çatı dediğimizde aslında sadece bir tek çatı olarak bakmamak gerekir. Hasır çatı kaplama, hasır gölgelik, hasır iç ve dış dekorasyon olarak bakılmalıdır. Hasır artık tüm mekanlarda içte ve dışta kullandığımız doğal ve modern mimariye uygun bir uygulama ve dekorasyon malzemesi haline gelmiştir. 

Hasır Çatı

5 Yıldızlı Otellerin Tercihi

Hasır çatı uygulamalarını bugün 5 yıldızlı otellerden son tüketiciye kadar herkes evinde, iş yerinde ya da dış ve iç dekorasyonlarda bireysel ve ticari kullanımlarda artık çok sıklıkla tercih edilmeye başlanmıştır.

Neden Hasır Çatı Tercih Edilmeli?

Hasır Çatı

İnsanların daha doğal mekanlara sahip olma isteğinin altında yatan en büyük nedenlerden birisi de karmaşık ve stresli şehir hayatından biraz daha uzaklaşarak daha doğal, daha huzur verici ve daha rahatlatıcı bir ortam içerisinde yaşama ihtiyacıdır.

Bu yüzden hasır çatı, kamış çatı, saz çatı ve bu tarz uygulamalar günümüzde daha çok tercih edilmeye başlandı.

Hasır Çatılar Nasıl Yapılır?

  • Hasır çatılar,  hasır malzeme ve eşyalar Türk medeniyetlerinde yıllardır kullanılan benimsediğimiz ve tamamen doğal bir malzeme olan hasırın ustalıkla birleştirilmesi ve örülmesi ile yapılan çatı ve gölgeliklerdir. 
  • Hasır çatılar hem şık hem doğal görünümünün yanı sıra uygun fiyatlıdırlar.
  • Hasır çatı uygulaması yapılan mekanlara hasır yer kaplamaları ve hasır duvar kaplamaları da ilaveten yapıldığı takdirde daha doğal ve daha bütün bir görünüme sahip olunacaktır.
  • Hasır çatı yapımı hakkında ayrıntılı bilgi almak için bize ulaşabilir ya da hasır çatı nasıl yapılır yazımızı okuyabilirsiniz.

Hasır Çatıların Tercih Sebebi?

  • Hasır çatılar doğal hasır malzemesinden yapıldığı için çevre dostudur ve insan sağlığı için pozitif bir etkisi vardır.
  • Hasır çatılar sıcağa ve soğuğa karşı doğal bir izolasyon görevi görerek 2 ya da 3 katlı yapıldığında daha iyi bir izolasyon sağlayabilmektedir.
  • Hasır çatılar aynı kirpi ve kamış çatılar da olduğu gibi depreme karşı dayanıklı yapılardır ve deprem sırasında herhangi bir tehlike teşkil etmezler.
  • Hasır malzemesi doğal görünüme sahip olduğu için insanlar üzerinde rahatlatıcı bir etkiye sahiptir ve bu yüzden de turizm işletmelerinin misafirlerine daha konforlu ve daha rahat bir zaman geçirmelerini sağlamak için hasır çatı ve hasır kaplama uygulamalarını tercih etmektedirler. 

Hasır Çatı

Hasır Çatı Uygulama Alanları

Hasır çatılar genellikle çardakların, kamelyaların, bungalov evlerin üzerine gölgelik ve çatı olarak yapılmaktadır. İstenilen her alanda hasır çatı ve hasır kaplama uygulamaları yapılmaktadır.

  • Kamelya ve çardak gölgelikleri,
  • restoran, kafe ve işletmelerin dış mekan oturma alan çatıları,
  • garaj çatısı,
  • teras çatısı olarak hasır çatılar tercih edilebilir.

Sahillerde genellikle locaların ve kamelyaların üzerinde hasır çatılar görebilirsiniz. Aynı şekilde gittiniz bir otelde ya da bir turizm işletmesinin be hasır çatı, hasır kamelyaları çok sıklıkla görebilirsiniz. 

Hasır dekorasyon sayfamızda ziyaret ederek hasırın iç ve dış dekorasyonda nasıl kullanıldığını yaptığımız işleri görerek içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz.

Hasır Çatılar Hangi Ürünler ile yapılır?

Kamış Hasır Rulo | Gölgelik çatı ürünleri

  • Bambu Kamış : Bambu görünümlü bambu kamış kargı ürünleri yapılan hasır çatılar uygun maliyetli ve pratiktirler. bambu kamış rulo ürünlerin montajı sırasında osb memranlar ile su geçirmez hasır çatılar yapılabilmektedir.
  • Kamış Hasır : Kamış hasır rulo ürünlerimiz saz kamışlarınn hasır çatı alanına uygulanması ile yapılmaktadır. Bambu kamış ürünlere göre daha ince olan kamış hasır ekonomik ve pratik bir hasır çatı çözümüdür. istenildiği takdirde bambu kamış ve kamış hasır ürünleri birlikte uyuglanararak iyi yalıtımlı hasır çatılar yapılabilmektedir. 
  • Eğer kendin yap projeleri ile ilgili iseniz kendiniz de bambu kargı ve kamış hasır gölgelik ürünlerimiz ile kendi hasır çatılarınızın montajını pratik ve ekonomik bir şekilde yapabilirsiniz.

Neden Biz

Hasır dekorasyon  sektöründe yarım asırlık tecrübemiz ile yaptığımız kaliteli işler ve tuttuğumuz sözler ile Tüm Türkiye'de hasır çatı uygulamlarında tecrübeli ve uzman kadromuz ile hizmet vermekteyiz.

Hasır Çatı Fiyatları

Hasır çatı fiyatları ve maliyetleri hasır çatının genişliğine çatı tipine ve uygulama yapılacak olan malzemenin kalitesine göre değişmektedir.

  • hasır çatı bambu kamış ile mi yoksa saz kamışları ile mi yapılacağı,
  • hasır gölgelik yapılacak alanın büyüklüğü,
  • hasır çatı uygulamasının suya karşı yalıtımlı olup olmayacağı,
  • uygulama esnasında doğal otlar ile ekstra süslemeler ve doğal ot kaplamaları kullanılacağı hasır çatı fiyatlarını etkileyen faktörler arasındadır.
  • Hasır çatılar kamış çatı ve kirpi çatılara göre daha uygun maliyetlidirler. Saz dekorasyon saz çatı uygulamaları olan kamış ve kirpi çatılar işçilik ve malzeme açısından hasır çatı kaplamalara göre daha maliyetli uygulamalardır. Bakınız Kamış Çatılar.

Her bütçeye ve her projeye uygun Türkiye'nin her yerinde hasır çatı, hasır çatı kaplama ve hasır gölgelik hizmetlerimizde profesyonel çözümler sunmaktayız.
Web sayfamızdaki telefon numaralarımızdan ve WhatsApp hattımızdan bizlere mesaj göndererek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Hasır Çatıların Ömrü Nekadar ?

Hasır çatıların ömrü, yapılan malzemeye, çevresel koşullara ve uygulama yapan hasır dekorasyon ustasının tecrübesine göre değişmektedir. Örenek olarak kamış hasır malzemesi ile yapılan hasır çatılar minimum 3-5 yıl, bambu kamış ile yaplan hasır çatı kaplamaları 5-7 yıl arası ve 2 ürünün de birlikte kullanıldığı çatı kaplamaları 7 ve üzeri yıl bir ömre sahip olabilir.

Hasır Çatı Kaplama Uygulamasını Kendimiz Yapabilir miyiz?

Evet. Hasır çatı kaplama ürünlerimizi sipariş vererek kendiniz yaabilirsiniz. Hasır çatı yapımı ve uygulama adımları ile müşteri temsilcimizi arayarak detaylı teknik bilgiyi öğrenebilirsiniz. Hasır çatı yapımında sizin için hangi mazlemenin uygun olacağına ve nekadar ürün sipariş etmeniz gerektiği hakkında bize ulaşarak ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

Dilerseniz bu konu hakkında hasır çatı yapımı hakıındaki ayrıntılı yazımız da okuyabilirsiniz.

Hasır çatı kaplama da hangi ürünü tercih etmeliyiz ?

Hasır çatı kaplama da biz en çok bambu kamış ve kamış hasır rulo ürünlerini birlikte kullanmayı tavsiye ediyoruz. Hem daha uzun ömürlü hem de daha iyi bir ısı yalıtımı sağlayacağı için 2 ürün beraber kullanılabilir. en alt tabaka olarak kamış hasır rulo montajı yapılır.

Üzerine su geçirmemesi için OSB mebran serilir ve en üst kısma da bambu çit rulo ürünü serilerek hasır çatı uygulaması tamamlanır. Bu sayede su geçirmez bir çatı kaplaması elde edilmiş olacaktır.Ve alttaki saz kamış malzemesi de su ile temas etmediği için daha uzun ömürlü olacaktır.

Çin otu da en çok kullanıdğımız ürünlerden birisidir. Özellike hasır kamelya ve hasır çardak uygulamalarında çok sıklıkla kullanmaktayız. Eğer çatınız düz ise yanlardan sarkıtma yöntemi ile kendiniz de ürün montajını kolaylıkla yapabilirsiniz.

Hasır Çatı Siparişi ve Ödememizi Nasıl Yapıyoruz?

Hasır çatı kaplama ürünlerimizi biz arayarak ya da whatsapp müşteri hattımız üzerinden bize ulaşarak verebilirsiniz. Uygulama alanızın varsa görsellerini de bize göndermenizi rica ederiz. Hasır dekorasyon ustalarımız tarafından gerekli ürünler size özel bir şekilde boyutlandıralarak hızlı bir şekilde kargoya verilmektedir.

Ödemenizi EFT ya da havale ile yapabilirsiniz.

Hasır Çatı Hizmet Bölgeleriniz Neresidir?

  • İzmir Hasır Çatı,

  • İstanbul Hasır Çatı,

  • Antalya Hasır Çatı ve

  • Tüm Türkiye'deHasır Çatı alanında hizmet vermkekteyiz.

Diğer Ürün ve Hizmetlerimizi İnceleyin

Resimler