Saz Hasır Bambu

Çin Otu

Çin otu ile hasır şemsiye, çin otu kamelya kaplamaları, çin otu çardak gölgelikler yapıyoruz. Çin otu ile püsküllü şemsiye ve püsküllü kamelya modellerimizi inceleyiniz.

Çin Otu Nedir?

Çin otu hasır dekorasyon ve saz dekorasyonda kullanılan doğal bir dekoratif ottur. Çin otu hasır şemsiyelerin, kamelya ve çardakların kaplanmasında kullanılmaktadır.

Çin otunun diğer isimleri de gıyak otu ve saz hasır otlarıdır. Eski zamanlardan beri hasır yapımında kullanılan bu doğal otlar günümüzde en popüler hasır dekorasyon uygulamalarının yapımında kullanılmaktadır.

Çin otu püsküllü doğal otlardır. Doğada kendi halinde yetişen bu otlar toplanarak desteler halinde birbirine bağlanır ve hasır şemsiye ve kamelyalara uygulanır.

Çin otu ile çok farklı tasarımlarda hasır şemsiye, hasır kamelya ve çardak gölgelik modelleri yapılabilmektedir. Çin otu kaplama diğer adı ile doğal ot kaplama ve doğal ot süsleme olan bu uygulama ile mekanlarınızda doğa ile iç içe yaşam alanları inşa edebilirsiniz.

Çin Otu Kaplama İle Doğal Mekanlar

Doğal ve Egzotik Mekanlar

Her geçen gün doğal mekanlar daha çok dikkat çekmekte ve daha çok tercih edilmektedir.

Doğallıktan uzak bir yaşam sürmemiz ve stresli bir şehir hayatı yaşamamız doğal mekanlar için çekilen özlemi arttırmaktadır.

Çin otu kaplama ile yapılan şemsiye ve kamelyalar ile siz de hem kendiniz için hem de misafirleriniz için büyüleyici egzotik mekanlara sahip olabilirsiniz.

Çin Otu Kaplama

Çin otu kaplama ustalık ve tecrübe gerektiren bir alan olduğu gibi eğimi olmayan çatı ve gölgeliklerde kolaylıkla yapılabilmektedir. Ancak eğimli çatı ve gölgeliklerde ya da hasır plaj şemsiyelerinde uygulanması ustalık istemektedir.

Çin Otu ile birbirinden harika ve egzotik kamelya ve hasır şemsiye modellerimizi sayfanın altında galeri kısmından inceleyebilirsiniz.

Çin Otu Uygulama Alanları

  1. Kamelya ve Çardaklar,
  2. Hasır pergole ve Hasır veranda çatı kaplamalarında
  3. Bungalov çatıları,
  4. Kulübe çatıları ve gölgelikleri,
  5. Sahil bölgesindeki büfe ve kafelerin çatıları
  6. Hasır plaj şemsiyelerinde
  7. Bahçe şemsiye ve bahçe gölgeliklere çin otu uygulanabilmektedir.

Çin Otu Fiyatları

Çin otu fiyatları uygulanacak alanın büyüklüğüne göre değişmektedir. Çin otu kaplaması profesyonel ekiplerimiz tarafından yapılacak ise çin otu fiyatları işçilik ve ürün ile birlikte olacaktır.

Çin otu modellerimiz ve çin otu fiyatlarımız hakkında detaylı bilgi almak için web sayfamızdaki iletişim bilgilerimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

Çin Otu Kaplamanın Avantajları

  1. Çin otu dekorasyon uygulamaları, saz çatı ve kamış çatı uygulamalarına göre daha uygun maliyetlidirler.
  2. Çin otu ve doğal ot kaplamalar ile mekanlarınızda tropikal bir hava estirebilirsiniz.
  3. Doğal ve doğa ile iç içe mekanlar size huzur verir ve stresinizi unutturur. Arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizde harika vakitler geçirebileceğiniz huzur verici mekanlarınız olur
  4. Çin otu kaplamalar %100 doğal malzemeler ile yapıldığı için insan sağlığına herhangi bir .tehdit oluşturmaz. Tam aksine huzur ve dinginlik getirecektir.

Sık Sorulan Sorular

Çin Otu Kaplamayı Kendimiz Yapabilir Miyiz ?

Evet. Çin otu kaplama da bambu kamış ürünlerimiz gibi kendin yap projelerinizde kullanabilirsiniz. Çin otu kaplama da sadece yapılması ustalık isteyen ve hasır dekorasyon ustaları tarafından yapılması gereken bir durum söz konusudur. Eğer kaplama yapılacak çatı ve gölgelik düz ise kendiniz rahatlıkla yapabilirsiniz. Ancak eğimli ve hatta dik ise çatının üstünde çin otlarının birleştirilmesi ve kesilerek birbirine şık bir şekilde bağlanması gerekecektir. Bu işlemi hasır dekorasyon ustaları yapabilmektedir.

Çin Otu Nerede Yetişiyor ?

Çin Otu da aynı saz kamışları gibi doğada yetişen ve hiçbir işlem görmeden sadece kurutularak çatı kaplama ve kamelye süsleme malzemesi olarak kullanılan doğal bir üründür. Çin Otu sulak yerlerde, göl ve sazlık kenarlarında daha çok yetişmektedir. Ülkemizde bu otlar çok miktarda yetiştiği için ithal olarak ürün alımı yapılmamaktadır.

Çin Otu ile Kamelya Kaplanır mı?

Evet. Çin otu kaplama en çok kamelya ve çardak gölgelik uygulamalarında kullanılmaktadır. Eğer çatı alanınız düz ise yanlardan sarkacak şekilde monte ederek ve dilerseniz üst alnı da bambu kamış ya da kamış hasır ile kaplayarak kendiniz de doğal bir kamelya gölgelik inşa edebilirsiniz.

Neden Çin Otu Denilmiştir ?

Açıkçası bu sorunun yanıtını tam olarak bilemiyoruz. Genellikle batı bölgelerimizdeki hasır dekorasyon ustaları bu isim ile ürünleri tanıttıklarını düşündüğümüz için bu şekilde anılmaya başlandı diyebiliriz. Çin otunun Çin ile bir ilgisi bulunmamaktadır.

Diğer Ürün ve Hizmetlerimizi İnceleyin